موزه آبگینه و سفالینه های ایران:

 

درباره ی موزه:
ساختمان قاجاری محل سکونت و کار قوام السلطنه، در دو طبقه به موزه ی تخصصی شیشه و سفالینه اختصاص یافته است.
آثار و اشیا موزه در ویترین هایی در تالارها و سرسراهای این بنا جای گرفته اند.
تالار مینا با نمونه هایی از آثار شیشه و سفال و عطردان ها، تالار بلور با ظروف بلورین متعلق به دوران تاریخی و اوایل دوران اسلامی، تالار صدف با اشیا سفالین قرن های سوم و چهارم هجری، تالار زرین با سفالینه های کتیبه دار زرین فام و مینایی اواخر قرن چهارم تا هشتم هجری، تالار لاجورد با سفال های نقش برجسته ی قرون ششم تا یازدهم هجری و آثار شیشه ای قرون یازدهم تا سیزدهم.

معماری ساختمان:
ساختمان موزه ده ضلعی است و در باغی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع قرار دارد.طرح‌های در و پنجره‌های نفیس که بسیار خوب نگه‌داری شده‌اند، یادآور آثار دوره سلجوقی است.
این ساختمان در دو طبقه و پنج تالار ساخته شده‌است. تالار یک و دو در طبقه اول و تالارهای دیگر در طبقه فوقانی قرار دارد. در تالار شماره دو (بلور) قدیمی‌ترین شیشه‌ها و لوله‌های شیشه‌ای و سفال‌ها قرار داده شده‌است. طراح ویترین‌های موزه مهندسی اتریشی به نام هانس هولاین است. تزیینات بنا شامل منبت کاری چهارچوب درها و پله‌ها است و آجرکاری نما که در ۵۰ نوع است.
این خانه بر پایه آمیزه‌ای از معماری ایرانی و معماری اروپایی ساخته شده‌است. طراحی پلکان آن به شیوه روسی است اما هنر معماری ایرانی در منبت کاریهای درها و پله‌ها، گچبریهای سقف‌ها و ستون‌ها و آیینه کاری‌هایی آن دیده می‌شود. پس از انقلاب در سال ۱۳۶۸ به آینه کاری طبقه دوم بخش‌هایی افزوده شده که در آن‌ها درونمایه‌های مذهبی و انقلابی به چشم می‌خورد.گچ‌بری موزه شامل دو دوره است: دوران قوام و سبک غربی در زمان سفارت مصر و آینه‌کاری‌های طبقه دوم که مربوط به دوره قاجار است.

ادرس موزه: تهران، خیابان سی تیر، پلاک ۷۵

 

نویسنده سروناز روحانی

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *