ابراهیم گلستان یکی از تاثرگذارترین و نوابغ معاصر ایرانی است که همواره فکر و اندیشه و عملکردش چراغ راه هنرمندان بسیاری بوده است. وی چه در وادی نوشتن چه در عرصه ی هنر و فیلم سازی نوعی موج نو ایجاد کرد و پس از آن نویسندگان و فیلم سازان بسیاری از وی الگو گرفتند.
فیلم درخشان خشت و آینه یکی از آثار این هنرمند ایرانی است که در دهه ی چهل شمسی در ایران ساخته شد و طی این سال ها بسیار مورد تحسین قرار گرفت و سکانس هایی از آن نیز در فیلم های پس از آن دیده شد.
ابراهیم گلستان که خود در هنر عکاسی نیز چیره دست و خبره است این هنر را در فیلم نیز به نمایش گذاشته و فریم ها و قاب بندی های زیبای فیلم هر بیننده ای را جذب می کند. از سویی تدیوین فیلم خشت و آینه نیز با خود ایشان بوده و در این برهه هم هنرش را به رخ کشیده است.
موضوع فیلم با فیلم های فارسی دهه ی چهل ایران تفاوت بسیاری درد و سعی بر شکافتن مشکلات جامعه ی ایرانی از جمله دخالت و سرک کشیدن عوام در زندگی روزمره ی هم دارد، مشکلات جوانان معلق میان خواستن و نخواستن را به خوبی نشان می دهد و در این بین نبود موزیک متن فیلم را واقعی تر کرده است.
این فیلم تنها سه هفته در سینمای مشهور شهر، سینما رادیوسیتی به نمایش در امد، گلستان با انتخاب سینمایی جدا از سینماهایی که فیلم های عامه ی فارسی را پخش می کردند نشان داد که اثری متمایز و نو ساخته است.
نویسنده: سروناز روحانی